Breathtaking views of The Northern Italian Lake Como

 Lake Como Villa by Studio Daminato. Built in 1909 to be an enormous family home, Villa Peduzzi commands exceptional views over the northern part of Italian Lake Como. The property is surrounded by the gardens air fryer meme animepahe twilight wedding brown health services holzer health system sonia nevermind grab a gun craigslist salem of terraces and is built on a Medieval-style stone plinth. The architectural façade of the villa incorporates decorative elements in the Italian Liberty style. STUDIO DAMINATO was commissioned to transform the interior architecture, design and decoration that was abandoned in the 1960s.

 The terraces in the villa is home to the main communal areas such as piano salon, library and living and dining rooms and the kitchen for the family. These rooms are directly connected to the stone-clad terraces which have outdoor living, dining areas as well as a pergola that is used for summer.

 Two floors above house private bedrooms as well as large en suite bathrooms. The roof attic floor was raised to allow entertainment lounges, a bar games room, and outdoor terraces. The original tower room  exercise after hysterectomy boxing pose long white nails navy sandals boom racing sternal notch armani jeans was used as the 9th bedroom suite and the bathroom. To create space for an exercise wing and caretaker’s accommodation, extensions were added to the slab of stone in the basement. The gardens on the east of the site provide spectacular views and a pool spa as well as the summer pavilion.

 Materials, textiles, finishes and colors throughout the house were influenced by the original painted wall and ceiling frescoes that were painted in pastel shades from the time of Liberty. As with all studio projects, interior furniture, fixtures and hardware were custom-designed. Particularly, mid-century or 1930s lighting and furniture pieces were selected for the villa.

 Interior Design doesn’t need to be boring

 Our design team worked together with Diapo and Webb Yates Engineers to integrate a distinctive hanging staircase into one of our London residential developments.

 The stairway design was inspired by the floating red “Staircase III” by Doh Ho Sueh that was exhibited at the Tate Modern.  calibration technology flash technology platina travel We worked closely with our client to incorporate this stunning, yet almost sensorial sculptural device into their house.

 The project consisted of the complete refurbishment and connection two apartments on the second and first floors to create one large home. The bedrooms are on the upper floors. This unique, sculptural staircase is constructed from perforated redsteel that floats over the floor in the living area.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: